Първанов: Няма шанс да се срещна с Борисов и Сакскобургготски на президенските избори

Лидерът на АБВ не вижда вариант на президентските избори да се сблъска със Симеон Сакскобургготски и Бойко Борисов.

 "Няма как да се случи. Имаше вариант с Борисов да се срещнем през 2006 г., но не се случи, не вярвам да стане и сега", заяви Георги Първанов пред TV7. 

Според него обаче една президентска република би направила държавата доста по-силна. 

Бившият президент изрази резервираност по отношение на поведението на Патриотичния фронт, които вчера отправиха ултиматум към кабинета на Борисов и заявиха, че могат да оттеглят подкрепата си, ако той не бъде изпълнен. Той смята, че с  ултиматуми трудно се управлява, особено когато се дава срок от деви месец за оправяне на държавата. В този смисъл  не вижда състоятелност в отправени от патриотите към управляващите ултимативни искания. 

"Всяко ново искане по-скоро ще доведе до забавяне на работата", мотивира се Първанов. 

Според него това правителство най-вероятно ще остане на власт. Никой не иска нови избори, защото новият вот не би довел до промяна в сегашната картина в парламента. Освен това ДПС не се държи като чиста опозиция, както прави БСП. 

"Президентската република ще направи държавата по-силна", каза още Първанов.

Дръзкия обир в София, на които се вижда как мъж опира пистолет в челото на магазинерка, според бившият президент са доказателство, че у нас законите не се съблюдават, а много хора живеят с чувството на безнаказаност.

"Ние не сме социална държава. Законите у нас не се спазват, променят се десетки, стотици пъти, но без никакъв резултат", коментира Първанов.