Каракачанов: По времето на Ахмед Башев в Гърменско настаниха цигани от цяла България

Това население е много добър донор на изборни гласове и е оставено да си прави каквото иска, заяви депутатът

Държавата продължава да си затваря очите в името на някаква мнима етническа толерантност, най-вече поради факта, че това население е много добър донор на гласове за всеки управляващ. Това каза пред Агенция „Фокус” народният представител от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов във връзка с напрежението в гърменското село Марчево след възникналия побой между българи и роми и последвалата блокада на населението от Гърмен и съседните села с искания за изселване на незаконно живеещите роми.

„Както виждате два дена ескалацията в Гърмен не спира. В много части на България на обикновеното българско население започва да му писва от циганските безобразия. Когато безконтролни цигани, които не спазват закона, не спазват елементарна етика, не проявяват елементарно уважение към своите съселяни или съграждани, правят безобразия - хората настръхват и ситуацията излиза извън контрол”, коментира Красимир Каракачанов.

Той посочи, че по времето на бившия кмет Ахмед Башев в този район се настаняват цигани от различни краища на България. „В момента там има население от Петрич, от Кюстендил, от Пловдив. Има хора, които се издирват за влизане в затвора и се намират в тази махала там в село Марчево. Преди повече от една година има решение на Общинския съвет да се премахнат незаконните постройки, само че нищо не се прави. Когато това население вижда, че е безнаказано, то смята, че всичко му е позволено. Ето го проблема и поради тази причина, смятам, че той ще приключи криво-ляво днес или утре. Няма никаква гаранция, че вдругиден или още днес няма да избухне някъде другаде подобен проблем, защото проблемите с циганското население са повсеместни и са навсякъде”, каза Каракачанов.