​Второ фалшиво писмо на Василев с документ за милиони обикаля медиите, прокуратурата мълчи

Таен център фабрикува компромати за аферата КТБ и манипулира обществото

Поредно фалшиво писмо, подписано от банкера Цветан Василев, атакува електронните пощи на роди медии. То е с дата 21 май и е пуснато от поща с името на банкера. В него босът на КТБ атакува следствието и прокуратурата като зависими и ги обвинява, че фабрикуват с натиск срещу него фалшиви свидетели.

От лъжливото писмо става ясно, че един от изпълнителните директори на КТБ Орлин Русев е минал на страната на държавното обвинение и работи срещу бившия си шеф. Като предупреждение фалшивият Василев му припомня с Декларация-разписка, че е получил няколко милиона лева. Измисленият Василев се обяснява на медиите, че не публикува писмото и документа на личния си блог, защото бил обект на хакерски атаки. 

Неофициално Faktor.bg получи информация от адвокатите на банкера, че въпросното писмо е фалшиво, а клинетът им не се е обръщал към медиите. Явно някой, но КОЙ иска да противопостави Цветан Василев със съдебната система. Крайно време е обаче прокуратурата и МВР да разследват от какъв център се фабрикуват и разпространяват подобни фалшиви компромати и какви цели стоят зад поредния опит да се манипулира обществото.