Р. Кънев:​ ДПС са поели тежки ангажименти към тежки спонсори и сега не могат да ги изпълнят

Не съм поставял ултиматум, а съм казал, че смисълът на нашето участие в управлението са реформите, коментира лидерът на ДСБ

"Нямаме споразумение, според което ДСБ ще издигне кандидат за кмет на София", заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев, в коментар, че в коалицията има напрежение, заради кандидатурата на Соломон Паси, предложена от Меглена Кунева.

"Тези приказки вредят на коалицията, защото сериозните политици занимават хората с техните, а не със своите проблеми", коментира Кънев.

По думите му, от избори се интересуват партийни активисти и общинска администрация по места.

"Не ме интересува как ще станат номинациите, по места да се събират и да решават. Мен ме интересуват избирателите, които са ни дали доверието си на парламентарните избори", остро отговори Кънев на въпрос кога ще бъдат определени кандидатите.

"Не съм поставял ултиматум, а съм казал, че смисълът на нашето участие в управлението са реформите. Добрата новина е, че премиерът ме разбра много ясно и каза днес, че трябва да се "напънат" министрите", заяви лидерът на ДСБ.

Кънев намекна, че депутати от ГЕРБ са "правели спънки", но след намесата на Борисов това било отстранено.

"Ние не воюваме с ДПС, просто ги държим в опозиция, каквото е желанието на една голяма част от българските избиратели. От тяхна страна се наблюдава известна истерия", коментира Кънев, който подхвърли към Местан, че в цивилизования свят политиците и в опозиция и на власт не си позволяват "такива дрехи".

"ДПС са поели тежки ангажименти към тежки спонсори и сега са затруднени да ги изпълнят и не може да отговори на очакванията им и това ги изнервя", заяви той.

Той съобщи, че от известно време получава заплахи, че ще бъде залят с компромати.