Уникредит Булбанк: Няма да има финансови загуби за клиентите след обира в Айтос

Няма физически пострадали клиенти или колеги при грабежа, извършен от двете лица днес във филиал на банката в Айтос. Това обявиха от Уникредит Булбанк днес във връзка с показният грабеж, който маскирани и въоръжени извършиха по-рано днес в центъра на Айтос.

Професионален екип на банката е на място и работи с полицията, за да съдейства за разкриване на престъплението. Клиентите могат да са сигурни, че няма да понесат финансова загуба. Откраднатата сума е незначителна. Сигурността на клиентите и колегите е основен приоритет за банката.

Официална позиция на МВР:

Служители на ОДМВР – Бургас работят по разкриване на извършителите на грабеж от банков офис в Айтос. Сигналът е получен днес, около 12.24 часа. Според данните от диспечера на охранителната фирма, двама мъже нахлули в касовия салон и, след възпроизведен изстрел, откраднали неустановена сума. Извършителите били с черни кожени дрехи и с каски на главите. Избягали са с мотор. При грабежа няма пострадали. Към момента се извършват оперативно-издирвателни действия, иззети са записи от видеокамерите, провеждат се разпити на очевидци. Работата на разследващите продължава.