Адвокатът на Цв. Василев: Скандалното видео е предупреждение и за други хора

Това не е рекет, просто напомнихме на господин Искров, че искаше да си ходи, уточни адвокатът

Не мога да твърдя със сигурност, че има и други клипове като този с Иван Искров поради простата причина, че не разполагам с други записи. Пък и господин Василев каза в своето интервю, че в клипа има доста нелицеприятни неща за известни лица. Това заяви пред Нова телевизия Константин Симеонов, адвокат на Цветан Василев.

„По отношение на чистотата на контактите трябва да питате господин Искров. Защото той е управител на БНБ, а господин Василев е частник – може да се срещне с когото си иска. Проблемът е какво прави шефът на националната банка”, категоричен е Симеонов. Той заяви, че не знае дали има други подобни клипове. „Най-вероятно това е предупреждение за други хора. Персонално не мога да ви кажа нищо. Това не е рекет, просто напомнихме на господин Искров, че искаше да си ходи”, уточни адвокатът.

На въпрос кога Цветан Василев му се е обадил, за да разпространи клипа, адвокатът му отговори, че това е станало 20 дни преди това. „Чистотата на контактите на господин Искров е акцент в клипа. Не мога да кажа какъв е поводът за този запис, вероятно наистина е имения ден на съпругата на господин Василев”, коментира Константин Симеонов.