​Софиянци: Даваме подкрепа за кметските избори, ако падне МОЧА

Ще настояваме пред десните политически партии да включат като една от основните си точки преместването на паметника на Съветската армия от градинката пред Софийски университет в музея на комунистическото изкуство. В противен случай няма да им дадем нашата подкрепа.

За това призоваха участниците в днешния митинг посветен на 15-годишнината от приемането на закона за обявяването на комунистическия режим в България за престъпен. Той бе организиран от гражданска инициатива за демонтиране на паметника на Съветската армия и се проведе пред монумента.

Защо политиците не демонтират този паметник на една чужда окупаторска армия. Защото една чужда държава – Русия, оказва непрекъснато натиск за това, посочи пред събралите се граждани Иво Инджев, който е един от инициаторите за преместването на МОЧА.

Той съобщи, че руското посолство у нас е платило да бъдат поставени камери около паметника, за да се следи непрекъснато кой извършва посегателства върху него.

Това е шпиониране на гражданите в центъра на София и то от една чужда държава, която се държи агресивно към България, предупреди Инджев.

Участниците на митинга поискаха отново реална декомунизация и провеждане на лустрация, само чрез която може да бъдат демонтирани истински остатъците на комунизма.