Движението на Кунева настоява за единство на реформаторите на местния вот

ДБГ е първата партия от блока, която обявява желанието си за единна регистрация за местния вот

Единна национална регистрация на Реформаторския блок за изборите и явяване единно на Блока в цялата страна са двете стъпки, на които "Движение България на гражданите" държи, каза на пресконференция днес в Бургас лидерът на формация Меглена Кунева в края на разширения Национален съвет на партията.

ДБГ е първата партия от блока, която обявява желанието си за единна регистрация за местния вот, се казва в съобщението от пресцентъра на движението.

"Имаме поставен срок от структурите ни до 1 месец да има подписано споразумение за единно явяване", посочи Кунева. Преговорите с останалите партии от блока ще се водят от Изпълнителния съвет на движението. 

Меглена Кунева добави, че дали ще се подкрепи кандидат или ще се издигне алтернативна кандидатура решават местните организации, а единната регистрация ще спомогне за консолидацията на РБ. Заместник-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски повтори целта на реформаторите за местните избори – кметове в 40-50 по-малки общини и райони и 5-7 големи областни градове.