​Кадиев зове от Фейсбук: Цялото ръководство на БСП строено на парада в Москва

Честванията на 9 май ще се превърнат в тест за истинските европейски ценности

Червеният реформатор Георги Кадиев отново скочи срещу ръководството на БСП. Но този път той не критикува кликата на Станишев или кръгове от партията, които открито обслужват мафията, а нерешителността на лидера Миков да поведе червения елит към „Червения площад в руската столица.

„Ако нямаше 9 май, нямаше да има Ден на Европа. Щеше да има Трети Райх.

Затова, ако бях на мястото на Миков, цялото ИБ на БСП би било в Москва на този ден. Дори и не като официални гости. Протоколът не е важен.

А като знак, че помним.

Това е важно“, предупреждава назидателно Кадиев. Думите му обаче звучат манипулативно – разбираемо е, ако немирникът социалист просто търси повод да се противопостави на ортодоксалния си лидер. Направо притеснително обаче е, ако представящият се за реформатор Кадиев смята, че режимът на Путин трябва да бъде легитимиран дори и с цената на 9 май. Третият райх се срути защото беше античовешки тоталитарен режим, какъвто просъществува в СССР до 1990 г. Денят на Европа пък се чества още когато днешна Русия си беше СССР, и то с по-зловещ тоталитарен режим от този на Хитлер. Освен това отказът на европейските лидери да участват на парада не цели да омаловажи ролята на СССР във втората фаза на Втората световна война, а да не се рекламира режима на Путин, който анексира Крим и вече цяла година води война срещу Украйна. Участието на парада в Москва този път е тест за истинските европейски ценности, които в БСП явно никога не са съществували.