Цветанов: Няма напрежение с министър Иванов, стоим зад него

Той обясни, че въпросът е бил обсъждан и с политическото ръководство в лицето на председателя на партията в последните няколко седмици

"Ние стоим зад програмата на правосъдния министър за реформа в съдебната система", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента.

В четвъртък Цветан Цветанов и още 15 депутати от партията изпреварващо внесоха проект за промени в Закона за съдебната власт.

По думите му, няма никакво напрежение между него и депутатите от ГЕРБ спрямо министъра на правосъдието. Цветанов обясни, че стоят твърдо зад промените и реформите, които ще се предлагат от Иванов.

"Ще продължавам да стоя зад него. Смятам, че министър Иванов трябва да бъде подкрепян във всичко това, което предлага като законодателни промени. Недейте да смятате, че по този начин ние ще ограничим парламентарната група на ГЕРБ да участва активно в законодателството и да внася съответните законодателни пакети", коментира Цветанов.

Той обясни, че въпросът е бил обсъждан и с политическото ръководство в лицето на председателя на партията в последните няколко седмици.

"Ние сме заявили категорично, че ще подготвим пакет от законодателни промени, които ще бъдат част от целите, които са заложени по мерките за стратегията за съдебната реформа. По какъв начин може да бъде ограничено това право на депутатите и защо те трябва да бъдат пасивни, а ние действително искаме да има смислен дебат", заяви Цветанов.