Борисов: Не мога да кажа, че Пеевски е виновен, защото Орешарски и Чобанов бяха властта

Основните виновници се опитват да прехвърлят отговорността върху други, сред които и Делян Пеевски, заяви премиерът

Цветан Василев да каже кога и къде се е срещал с останалите политически лидери, призова премиерът Бойко Борисов в студиото на "Свободна зона" по ТВ+. Според министър-председателя не Делян Пеевски, а Орешарски и Чобанов са виновни за фалита на КТБ.

Ако ГЕРБ е била на власт, е щяла да одържави КТБ, така че да не се стигне до фалита на банката, заяви още Борисов. Според него основните виновници се опитват да прехвърлят отговорността върху други, сред които и Делян Пеевски.

 "Виновен е този, който упражнява властта. Пеевски виновен ли е? Не виждам неговата вина. Ако е бил премиер, министър, какъвто и да е, да, но не мога да кажа Пеевски е виновен, защото Орешарски е спал или Чобанов е спал. Ами тогава да ги привлекат като обвиняеми. Ни най-малко искам да защитавам Пеевски, че утре ще излезе "Борисов защити Пеевски". Не ме интересува Пеевски. Орешарски и Чобанов са властта. Той не подписва нищо, един депутат", заяви Борисов.

Той отново призова Цветан Василев да се прибере в България, за да разкаже и за другите си срещи с политици.

"Аз просто се чудя на г-н Василев, че споменава моето име и че е дошъл в Банкя, а не казва къде се е срещал с Орешарски, с всичките тези хор. Ако гледате сайтовете, ще видите, че Орешарски ходеше в къщата на г-н Василев."

Премиерът няма намерение да прави промени в кабинета си преди местните избори, но и не каза кои от министрите не се справят добре със задачите.