Премиерът: Цветан Василев ми се извини за това, което са ми причинили с Бареков

Министър-председателят Бойко Борисов потвърди, че миналият юни се е срещал с Цветан Василев.

Той заяви това пред журналисти, след като днес даде показания по делото срещу бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров. Срещата била след настойчива молба от страна на Василев и се осъществила в дома на Борисов в Банкя.

Няма да ми повярвате, но аз се заклевам - Цветан Василев, дойде да ми се извини за това, което са ми причинили той, Бареков, ТВ 7 и цялата тази пасмина, която ме беше оградила. Всяка сутрин стотици платени, които ги показвах, че са платени, ми обграждаха къщата, разказа премиерът.

В неделя в интервю за сайта "Гласове" мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев заяви, че малко преди специалния надзор на банката той се е срещал с Борисов. Василев не конкретизираше какъв е бил разговорът им. Но разказа, че целта на атаката срещу КТБ са били активите на банката и след като получил заплахи през април м.г., през май и юни той се е срещнал с лидерите на трите водещи политически сили у нас, за да сподели за тях, но всички те избягали от отговорност.

От изявлението на премиера става ясно, че Василев дълго време е искал среща. "Накрая му казах "ела в Банкя, но мен ме наблюдават". Тогава многократно казвах, че следят къщата ми. Казах му "не виждам тема за разговор, защото твоите башибузуци, ордите на Бареков всяка сутрин пред дома ми, разболяха детето ми ", обясни Борисов. "Нямаше телевизия, където да отида, без да я обкръжат", заяви още Борисов.

Чрез медиите премиерът призова скандалния банкер, който понастоящем е в Сърбия, да се върне в България, като обеща още от границата да му осигури охрана.

Според него за случилото се с КТБ вина имат главно бившият премиер Пламен Орешарски и финансовият министър в кабинета му Петър Чобанов.

"Иван Искров пък сме го посочили сто пъти и нахалството му, че стои, го няма никъде в света, но се надявам май месец да имаме нов шеф на БНБ", каза още той.

Признанието на премиера и председател на ПП на ГЕРБ следва и питане от страна на "Протестна мрежа" за осъществени срещи между него и Василев, както и Делян Пеевски, и за тяхната цел .

"Истината за черната кутия КТБ излиза, но на малки части и изключително бавно", написаха те в писмо до него, като реакция на въпросното интервю.