​С. Танчев: Песимист съм, че ще успеем да спрем сделките или да фалираме КТБ

Нищо чудно от Страсбург да ни кажат, че трябва да е върнем към датата на специалния надзор, прогнозира депутатът

"Трансатлантическото търговско споразумение е абсолютен приоритет и безспорно засяга България, като пълноправен член на ЕС ние имаме право на своя позиция. Като председател на Комисията по европейски въпроси чаках две седмици предложения от останалите комисии и, затова, на базата на това, което правителството смята за приоритет и ги включихме в програмата. В пленарна зала опозицията разигра театър, най-малкото защото това е работен вариант, смятам, че това се прави заради предстоящите избори",заяви бившият депутат от партията на Николай Бареков ББЦ Светлин Танчев.

Той обвини "Атака", че не присъстват в комисиите, а разиграват скандали в пленарна зала пред камерите.

"Сделките за едно евро на фирмите на Цветан Василев, които са част от националната сигурност, са задължение на държавата, която трябва да предотвратят злонамерено накърняване на националните интереси", коментира Танчев.

"От правна гледна точка реакцията към тази сделка е закъсняла", смята Танчев.

Той изрази категорично мнение, че новоназначените синдици няма да успеят да минимизират щетите, нанесени до момента от квесторите на БНБ.

"Не съм убеден, че ще успеем да фалираме КТБ. Нищо чудно от Страсбург да ни кажат, че трябва да е върнем към датата на специалния надзор. Това ще бъде катастрофа", заяви Танчев.