​Цветелин Кънчев: Не циганите, а българите Киряк Стефчовци са големият резерв на ДПС

Интелигентните турци бягат от ДПС, помаците и ромите също не им вярват, казва лидерът на Евророма

Местан и ДПС се правят на защитници на циганите и манипулативно внушават, че те гласуват само за тях. Истинските резервни кадри на ДПС са българите, така наречените Киряк Стефчовци, те гласуват за Местан, те подкрепят ДПС. Това обяви по ТВ7 лидерът на Евророма Цветелин Кънчев.

След последните избори Местан направи един подъл ход, благодари на ромите и така фокусира вниманието и гнева на българите към циганите. А реалният резултат е друг – ДПС няма такава подкрепа от ромите. Така например във „Факултута“ имат 40 гласа, в Сливен 40 гласа, в „Столипиново“ 200 гласа, в Пазарджик . 1200 гласа, това е реалната картина, а другото е мит. Може да са им раздали едни пари, но ромите са си гласували както те знаят. Стратегията на ДПС е да говорят за ромите, да насочват вниманието към тях, но да предпазят и прикрият тайния вот на българите за ДПС, твърди Кънчев.

Според него като не могат да се справят с всички проблеми, на българите най-лесният им вариант е да гласуват за ДПС и да им се предадат. Кънчев критикува медиите, че веднага подели думите на Местан, без да си направят една проста справка, какви са изборните резултати в ромските махали.

ДПС иска да ни накара да се хванем на едно хоро, а то води до сериозни напрежение. ДПС губят сред твърдия си електорат, интелигентният им електорат се осъзнава и се отдръпва от тях. На помаците не могат да разчитат 100% и продажните българи им остават единственият резерв, казва Кънчев.