Професор от СУ дава на съд докторанта от Кеймбридж

От Алма Матер изразяват съмнение, че той е докторант в Кеймбридж

Пофесорът по право на Софийския университет Иван Русчев е изпратил мейл до докторанта на Кеймбридж и възпитаник на Алма матер Златин Златев, че го предава на "компетентните органи в Република България за образуване на досъдебно производство" срещу него.

Професорът е приел поканата за доброволно изпълнение на Златин, в която докторантът иска 128 000 лири за причинени неимуществени вреди, като "очевидна заплаха за разправа с мен, включително по съдебен ред, и очевиден опит за изнудване".

Скандалът започна, след като магистърът по право обвини ВУЗ-а, че го къса три пъти за докторантура, а преподавател му обяснил, че нивото му на интелигентност е ниско.

Младежът твърди, че въпреки това е успял от тази година да стане докторант по гражданско право, но в Кеймбридж. Преподавателят проф. Русчев пък отвърнал, че Англия "очевидно има нужда от миячи на чинии".

От Софийския университет не отрекоха непремерените думи на преподавателя, но обясниха, че той е бил провокиран от провокативно поведение на младия мъж.

Освен това от Алма Матер изразяват съмнение, че той е докторант в Кеймбридж.