​Депутат на Доган нападна Радан Кънев и ДСБ: Те са новото лице на мафията

Доган и Местан не са национален проблем, а национален капитал на България, хвали ги Янко Янков

Радан Кънев и ДСБ са новото лице на мафията в България. Това обяви по БНТ депутатът от етническата партия Янко Янков. Думите му идват като отговор от изявление на Радан Кънев, че заплаха за националната сигурност са двете лица на ДПС, а зад тях се крие мафиотска организация.

Това са думи хвърлени в пространството без доказателства. ДПС е национално отговорна партия и представлява интереси на всички български граждани. ДПС е модерна и отговорна партия, тя има само едно лице, тя е национален капитал. Ахмед Доган и Лютви Местан не са национален проблем, а национален капитал на България, агитира Янков.

Според него тези, които разграбиха и разпродадоха националния капитал на България, създадоха тези негативни настроения сред хората. Янков се върна към приватизациите на „Нефтохим“, „Кремиковци“, БГА „Балкан“ и обясни, че в разбойническото им раздържавяване днес са се преродили хората от Реформаторкия блок, а Радан Кънев е сред тях.

Оказа се, че ДСБ и бившият й лидер са свързани с една фалирала банка и нейния собственик, обяви депутатът, намеквайки за Иван Костов и КТБ. Водещият Димитър Цонев обаче угоднически приемаше всички доводи и не посмя да контрира госта си за обвързаностите на Доган с "Мултигруп", за приватизациите на БТК, електроразпределителните дружество, "Булгартабак", за тежките обвързаности на Доган, Пеевски и Цветан Василев.

В парламента има хора с античовешка и антихуманна реторика, чудя се кой ги е образовал тези, къде са станали политици.

ДПС никога не е преяждало с власт, никога не сме имали претенции за повече власт, отколкото избирателите ни са дали. Ние се отказахме от предишното управление от властта, за да се създадат възможности за по-добро управление на българския избирател, самохвали се още Янков.