​Коритаров: От Русия идва мрак, предстои разрушителен сблъсък на „фили“ и „фоби“

БСП е отново е на дъното, обладана от евразийските ценности, казва анализаторът

Има спекулации, че западните служби са ликвидирали руския опозиционен лидер Борис Немцов. Тези спекулации ще изчезнат когато си дадем ясна сметка каква личност в руската политика и опозиция на режима на Путин беше реално Немцов. Немцов беше беше живото доказателство и живото разобличение на истинския характер на зараждащия се руски нацизъм в Украйна. Това заяви по Нова ТВ журналистът Георги Коритаров. Според него когато говорим за убийството на Немцов трябва да бъдем изключително прецизни.

Със разстрела на опозиционера изчезва силно доказателство срещу Путин. Немцов тепърва щеше да се превръща в най-силното доказателство срещу режима в Москва. Има сериозна причина за убийството на Немцов, но ако проследим, ще видим, че по същия начин бяха отстранени преди това Аслан Масхадов, президент на Чеченската република, той носеше идеята за алтернатива за решаване на конфликта в района по мирен път. После разстреляха журналистката Ана Политковскоя – символ на свободното слово, Литвиненко - най-живото доказателство за същността на този режим, част от тайните служби на Русия - убиха и него, а в ликвидирането на тези личности няма нищо случайно, посочи Коритаров.

Това което описвам е мрак, но трябва да имаме сетивата да го видим. Следващото, което предстои е разделение и противопоставяне в руското общество, но и в българското. Предстои сблъсъкът на „фили“ и „фоби“ в България, търси се повод, но това е разрушително, предупреди анализаторът. Според него най-опасното е, че една партия като БСП, която преди 15 години демонстрира желание за промяна и присъединяване към европейските ценности, сега отново е на дъното, обладана от евразийските ценности. БСП и Атака се поставят във все по-тежка изолация, а партиите, които изповядват модерноста са повече и това беше показано и при гласуването на новия заем в парламента, посочи още Коритаров.