​Софиянци излизат утре на протест в подкрепа на Надя Савченко

Нека представителите на Русия знаят, че българите и украинците не са тези, които злорадстват от нечия смърт

Митинг в солидарност с младата украинка Надежда Савченко, незаконно задържана в Русия и гладуваща вече над 70 дни организират утре в София правозащитници. Подкрепата за Савченко е организирана във Фейсбук. В разпространеното от организаторите съобщение се казва:

„На срещата ни пред Гроба на Незнайния воин ще стане дума и за гибелта на опозиционния водач Борис Немцов, подло убит от руските тайни служби. Президентът на Украйна Петро Порошенко нарече Немцов "мост между Украйна и Русия". Немцов беше за мир, против кремълската агресия. Каузата му е и каузата на Надежда Савченко.

Не за първи път съветските и руските тайни служби цинично организират убийство на опонент по време на свой празник. И не за първи път лъжат, че техен пленник е мъртъв. Немцов загина, но Надя Савченко е жива.

След срещата каним всички да идем и да запалим по една свещ в памет на Борис Немцов и за оцеляването и освобождението на Надя в близко разположената руска църква. Нека представителите на Русия в центъра на София знаят, че българите и украинците не са тези, които злорадстват от нечия смърт.

Молим за спокойно поведение в храма.

Неделя, 1 март, от 13:00 пред Гроба на Незнайния воин, София.

Заповядайте, споделяйте и канете приятели!“

https://www.facebook.com/events/887930731257430