​Петата колона се явява на поправителен изпит пред Кремъл

Червените човечета на Путин излизат с нов митинг в София утре, събота

Иво Инджев, Ivo.bg

След като станаха за смях и постигнаха обратния ефект на търсената „масова подкрепа” чрез всекидневни площадни издънки под знамената на БСП, „Атака” и други елементи от руската информационна война в България, този път организаторите на митинга са решили да слеят редиците на атакаджиите и социалистите без отличителните им белези. Нещо като червени човечета на Путин, за които могат да кажат „ а, те не са нашите червени човечета, това са местни сили за самоотбрана срещу българския милитаризъм”. За целта организаторите призовават на протеста, формално обявен срещу парафирането на международния заем от 16 милиарда лева за България, този път да не се веят партийни знамена ( за да не се излагат колко са малко и доколко белезите на „Атака” доминират над соцсимволиката).

Ако няма партийни знамена, организаторите вече ще могат да помолят другарите си

да приберат поне веднъж руските флагове

Всъщност реалната опасност, която организаторите искат да избегнат, но не могат да си позволят да формулират задната си мисъл, е именно да се избегне постоянното веене на руското знаме и на флаговете на руските сепаратисти в Украйна. Защото картинката с руските знамена е едновременно жалка като антинационална демонстрация и ярка като потвърждение, че нещо с русофилството на българите, на което се подмазват от Петата колона, не е наред. Уж българите били първи русофили, но нещо ги няма да се възхитят на идеята да браним Русия от България. Конфузът е голям!

Смешното е, че какъвто и надслов да измислят на уличните си изяви, същите тези организатори ( а те са едни и същи, резервирали са си място пред сградата на омразния им президент Плевнелиев до 3 март), в края на краищата лозунгите в защита на Русия от България, гарнирани със съответните руски знамена, цъфват като ярка демонстрация на факта, че над всичко в техните редици стои руският интерес. Агресивните приоритети на Петата колона са като руските кукли „неваляжки”- накъдето и да се наклонят, пак се изправят с червените бузи в едно и също положение.

И ето че Петата колона на Кремъл в България днес си призна косвено, че е разтревожена от липсата на всенароден ентусиазъм в изпълнението на задачата 

клетата малка Русия да бъде защитавана

площадно от озверялата, дрънкаща оръжие българска агресивност, която се очаква да бъде подсилена с цели 14 допълнителни танка като страховита американска демонстрация на бронирана мощ в учение от няколко дни на българска територия. Ще бъде интересно да се види: ако наистина свият руските знамена ( поне на една демонстрация), ще си самозабранят ли смехотворните лозунги в защита на Русия, която никой не се кани да напада?

Можем със сигурност да очакваме обичайната игра на криеница пред медиите утре, когато мобилизираните да покажат масовост другарки и другари ще декларират пред репортерските микрофони своя независим статус на граждани, които са толкова активни потребители на интернет, че са научили спонтанно за протеста срещу ограбването на България и по собствено желание, без никакви партийни подканяния, са дошли в почивния ден да развалят почивката на властта със своята си саможертва.