Веселин Вучов ще предложи нов главен секретар на МВР

Доскоро и самият Борисов твърдеше, че Лазаров трябва да подаде оставка. Но напоследък е на мнението, че той и председателят на ДАНС Владимир Писанчев трябва да получат втори шанс

Веселин Вучов ще предложи нов главен секретар на МВР на 4 март и настоява, заяви самият той пред журналисти в парламента. че трябва да има процедура за поста, като и за нови ръководители на ДАНС и ДАТО.

"Продължавам да държа на извода, че най-късно до 4 март трябва да стартира процедура. Ще направя предложение тогава за главен секретар на МВР. Най-добре за цялата система и общество е това да е лице, което е преминало поетапна кариера на развитие, ръководил е по-малки, по-големи мащаби от хора, за да вдъхва доверие към системата. На дискусията на Министерски съвет ще кажа моите предложения. Сега не искам предварително да казвам върху кои имена мисля", уточни вътрешният министър.

Доскоро и самият Борисов твърдеше, че Лазаров трябва да подаде оставка. Но напоследък е на мнението, че той и председателят на ДАНС Владимир Писанчев трябва да получат втори шанс. "Най-лесно е да ги омета, но кого ще сложа, какво по-добро ще се случи - отново ще започнат да ни говорят за полицейщина и т.н., извел съм си поуки за мен", обяви премиерът наскоро.

Най-вероятно номинациите ще са три - на бившия шеф на областната дирекция на МВР в Бургас Милен Димитров, на настоящия заместник главен секретар Георги Костов и на Светлозар Лазаров.