Правосъдното министерство сгафи с протокола за частните съдии

От ведомството обещаха да пуснат обяснително писмо

Министерството на правосъдието призна, че протоколът от писмения изпит за частни съдебни изпълнители, който се проведе миналата събота в НДК в столицата, е сбъркан. Не е изключено грешката, която е определена като "техническа", да послужи като мотив на някои от кандидатите да обжалват резултатите от писмения тест.

В сгрешения протокол се посочва, че изпитът е проведен преди една година, т.е. на 14 февруари 2014 г., вместо 2015 г. Освен това има допуснати разминавания между брой верни отговори и поставената оценка на писмените работи на кандидатите. От МП, което е отговорно за провеждането на конкурса, обясняват, че комисията ще отстрани техническите грешки, съгласно решение №12 от Наредба №1/06.02.2006 г. за условията и реда за провеждане на конкурс за частни съдебни изпълнители.

Най-късно на 26 февруари на сайта на правосъдното ведомство ще бъдат публикувани имената на кандидатите, които са издържали писмения тест и ще могат да се явят на устния изпит, който ще стартира на 6-и март 2015 г. До 24-и февруари 2015 г., явилите се 454 юристи за вакантните 68 места за нови ЧСИ, имат възможност да се запознаят и с проверката на писмените си работи.