Каролев: ЕРП-тата не са дошли да крадат България

Финансистът напомни, че не ЕРП-тата издават фактури, а държавният метрологичен институт

Бизнесът на ЕРП-тата у нас е ограничен на фона на общата картина в други страни и те не са дошли да крадат България. Това заяви съветникът на икономическия министър Владимир Каролев в ефира на Нова телевизия

Тези дружества фактури не издават, обясни той и обясни, че нарушения този път имало само в Енерго Про, чийто софтуер издал не двойни фактури с надписване, а две фактури. „Електромерите се контролират не от компаниите, а от държавен метрологичен институт.” пояси Каролев.

Другия събеседник в студиото Мария Капон беше категорична, думите на Борисов показват пълната немощ на Борисов. „Стенограмата издава страх, ако той има някаква информация, че умишлено е бил свален предния път, трябва да каже от кого и защо е бил свален”, заяви тя по повод подозренията на премиера, че сметките за ток от Енерго Про този месец са неслучайно завишени. Според нея е много популистко да се говори за намаляване или увеличаване на цените. „Трябва да говорим за енергийна борса и за това, какво трябва да се случи в енергетиката като цяло”, каза в заключение Капон.