Цветанов: Има напрежение, всяка от партиите трябва да прави компромис

Ще има напрежение в конструкцията, но аз съм обеден, че това е допълнителна гаранция за това, че всеки ще прави компромиси, допустими за самите тях като политическа формация, коментира Цветанов.

"За да има цялост в управляващата коалиция трябва всяка една от партии да прави определени компромиси", заяви във Велико Търново депутатът и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

По думите му, избирателите сами са дали сложното уравнение за управление, което българският парламент трябва да реши по време на предсрочните избори. 

"Ще има напрежение в конструкцията, но аз съм обеден, че това е допълнителна гаранция за това, че всеки ще прави компромиси, допустими за самите тях като политическа формация.  Но разбира се ние ще вървим напред", коментира Цветанов. 

Той посочи като основен аргумент за това фактът, че в последните 30–40 дни има разблокирани средства от оперативните програми на ЕС. 

"Знаете, че страната ни вървеше само назад и се отклоняваше от единственият възможен път – европейският. Така, че съм удовлетворен, че имаме това правителство", коментира още Цветанов. 

Той посочи, че според него всички проблеми могат да бъдат решени в духа на конструктивния диалог между управляващите.