Парламентът реши: "Патриотката" Поли поема културата

Депутатите гласуваха доверие на Полина Карастоянова и тя заема председателското място в комисията по култура и медии.

От общо 122 гласували, 91 гласа имаше „за“, 19 депутати бяха против, а 12 се въздържаха и така кандидатът на ПФ оглавява културната комисия.

Красимир Каракачанов заяви, че Поли Карастоянова има качества и е човек, който има необходимите познания, диалогичност и желание да работи.

След избора и, Поли Карастоянова благодари на всички депутати, че са и гласували доверие.

Новият председател обяви, че ще се срещне с министъра на културата Вежди Рашидов и с културните дейци.

"Ще потърся тези срещи, за да може на следващото първо заседание да съм наясно от тях с проблемите, които те искат да поставят и предложението за решението на тези промени. Ще призова моите колеги да търсим всички възможности за подкрепа", заяви Карастоянова.

Новата шефка не пропусна и да благодари на колегите за избора и.

"Благодаря на г-н Симеонов и Каракачанов. Благодаря на всички народни представители, които подкрепиха този избор. Той беше особен сам по себе си и ценя подкрепата на всеки един, заяви от своя страна  Карастоянова и  посочи Стефан Данаилов за естествения почетен председател на комисията.

Коя е Поли Карастоянова?

Поли Карастоянова е бивша стюардеса. Известно време се е изхранвала и като шофъор на такси.  По време на управлението на тройната коалиция беше кандидат-шеф на агенцията по туризма след напускането на Анелия Крушкова. Близка беше до НДСВ и особено до един от бившите царски депутати. Изпълнителен директор е на Националния борд по туризъм. Член е на ръководството на ГОРД.

Сегашният опит на Карастоянова да влезе в политиката не е първият. Преди парламентарните избори през 2004 г. тя става член на НДСВ и веднага кандидатства за място в депутатската листа, водач на която е Пламен Панайотов, тогава вицепремиер в правителството на НДСВ. Спира я намесата на шефа на предизборния щаб Лидия Шулева, която се обявява против.

През 2006 г. Карастоянова пробва друг вход към политиката - партия "Нова социалдемокрация" на Александър Томов. Той я предложи на БСП за евродепутат. Сергей Станишев обаче бързо охлажда тази идея. При тройната коалиция мъжът на Поли Карастоянова Аспарух Карастоянов беше търговски представител на България в Кувейт.