Сидеров сравни САЩ с нацистка Германия

Според лидера на 'Атака' спирането на 'Южен поток' ще е пагубно

Намираме се в исторически момент сме и геополитическият сблъсък трябва да ни сложи на някоя страна. Виждам едно прибързване да застанем на грешната страна – този път не на нацистка Германия, а на САЩ. В момента те поглъща около 50% от всички блага на планетата, а дават само 5%. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров по време на дебатите в парламента за „Южен поток”.

„Търси се внушение, че проектът не е изгоден за България. Търпим щети, но не смеем да го кажем пред величията от Брюксел. България трябва да определи къде да застане. Ще имаме загуби да правим Южен поток, имам загуби от санкциите” ядоса се Сидеров.

Според него Руската федерация е станала силна държава, която подрива господството на САЩ и води с нея както икономическа; така и истинска война.

„Искам да видя начело лидери, които може да имат достойнство. След като Юнкер сме велика нация, направете така че да живеем добре. Спирането на „Южен поток ще направи да живеем зле. Тези действия пречат на България.” каза в заключение Сидеров.