​Патриотите скочиха на Морфов: Ще го съдим за клевета и обида

По-рано Слави Бинев обяви, че ако аргументите на гилдията са основателни, ще удовлетвори желанието им да се оттегли

Лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов се закани да заведе дело и да съди за клевета и обида режисьора Александър Морфов.

Причината за това са острите думи на твореца по адрес на новият шеф на комисията по културата и медиите в парламента Слави Бинев, който той нарече „неграмотен, арогантен простак. Той може да е само управител на плувен басейн, каза режисьорът пред „Нова телевизия“.

“Това ли е лицето на българската култура? Опазил ме Господ“, каза в кулоарите на парламента днес лидерът на ПФ.

Александър Морфов обяви снощи, че напуска Народния театър в знак на протест срещу назначаването на Слави Бинев за председател на комисията по култура и медиите в парламента. От няколко дни знакови лица от гилдията на артистите протестират срещу това, че именно Бинев ще е начело на културата в парламента. Самият Бинев отказа да се оттегли и обясни, че е най-подготвен за поста в Народното събрание.

Днес български творци, журналисти и интелектуалци се събират в градинката на „Кристал“, за да покажат отново, че не приемат назначаването на Бинев. Той пък ги покани в парламента, за да се видят и обсъдят проблемите на родната култура.

„Няма смисъл да седим по пейките в градинките, има си институции, където да се видим“, - каза депутатът. - „Ако аргументите им са по-добри от моите, аз ще удовлетворя техните желания“, зарече се депутатът.