​Алгафари: Акцията на Писанчев ще радикализира мюсюлманите

Шефът на ДАНС е кадър на ДПС, а рестите бяха в тяхна полза

Арестите в Пазарджишкия квартал „Изток“ беше пиар акция, ДАНС искаха да покажат на някого нещо, но не успяха да респектират тези хора. Подобни действия ще накарат обикновения мюсюлманин да се радикализира, до това водят тези действия с оръжие, маски и командоси. Това заяви по bТВ пиар специалъстът Нидал Алгафари, който е от сирийски произход, а по бащина линия е мюсюлманин. Той е категоричен, че духовникът Муса можеше да го извика и един районен инспектор, без да се налага употреба на тежко въоръжени командоси.

Агентите на ДАНС са тършували къщите, снимали са Корана, а това обижда вярващите, тях ги унижиха по този начин и това ще ги радикализира. Радикален ислям какъвто има в Ислямска държава в България няма. Добрият вариант е да се създаде тук ислямски център, който да обучава младите духовници, а не да ходят по световните медресета където може да учат и други непозволени неща, заяви Алгафари. Според него винаги когато се прави опит да се притисне ДПС се случват такива неща.

Тази акция реално е в услуга на Сараите. Писанчев е назначен от ДПС и Пеевски и е под тяхно влияние. Става дума за бедни хора, които разполагат със стотинки, беднотията ги радикализира, а не религията казва познавачът на исляма.