Фейсбук зове на протест : Страхува ли инициала Д.П. прокуратурата?

Граждани с тефтерчета канят Цацаров

"Не можете да заличите границата между мафията и гражданите - фалшифицирайки тефтерчетата на Златанов. Ние знаем какво и кой стои зад инициалите ДП и зад останалите в пътната карта на политическата корупция в България. Ние ще ви спрем - Гражданите срещу Мафията. Ще бъдем в понеделник в 18.30 часа пред Съдебната палата и ще донесем нашите тефтерчета".

Протест "Код 10" се стяга във фейсбук пред столичната Съдебната палата утре вечер. Организаторите канят главният прокурор Сотир Цацаров да излезе при гражданите и да разговаря с тях за случая с изчезналите тефтери на Филип Златанов и оповестената подмяна на инициалите ДП с 10 в тях.
Защо изчезват и се фалшифицират веществени доказателства по дело за търговия с влияние? Кодът на страха ли управлява в прокуратурата? Не можете да заличите границата между мафията и гражданите - фалшифицирайки тефтерчетата на Златанов, пише на страницата на събитието в социалната мрежа. Протестиращите обясняват, че ако Цацаров не излезе при тях, ще оставят своите тефтерчета с послания към него на стълбите между двата лъва.
Призоваваме гражданите на протест - елате и носете тефтерчета - напишете в тях посланието си до прокуратурата и до тези, които се крият зад инициали. Нашият код е Свободен, този на мафията се нарича Страх, пишат организаторите.