Експерти: Ако Борисов отстъпи на претенциите на ПФ ще е личен провал за него

В парламента вече се влиза само с псуване на ДПС. Така се става депутат, това не е хубаво

Изминалата седмица бе щедра на събития. Подкуп на служител на КАТ, историята покрай КТБ, историята с тефтерчетата на Филип Златанов и политическите ултиматуми покрай името Орхан Исмаилов бяха само част от тях. Патриотичният фронт се обяви против назначаването на Исмаилов за заместник-министър. Eто и коментарите на гостите в студиото на Нова :

"Поведението на Валери Симеонов е неприемливо. То е предателско по отношение на бъдещето на тази страна. Ако Борисов отстъпи, това ще е провал лично за него и за ГЕРБ, защото това е отстъпление от защитата на човешките права. Хората припознаха в лицето на Валери Симеонов по-умереният патриотизъм oт този на "Атака" и това в момента го срива”, коментира  социологът Мира Радева.

"Тази ситуация е знакова и доказва това, че невинаги правителство на всяка цена е по-добре, отколкото друга ситуация. Факт е, че Бойко Борисов направи много големи компромиси, за да може да сформира този кабинет. Категорично той трябва да отстоява позицията си, защото решението е негово. Ако отстъпи сега, този компромис ще доведе до следващи искания и от други участници в тази коалиция. Много трудно ще се управлява, когато се налага да се съобразяваш с подобни искания”, на мнение е бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

"Патриотичният фронт намери една мишена, върху която да се упражняват. Волен Сидеров освободи мястото на антитурската партия, защото той стана антиевропейска партия. Симеонов се опитва да се вмъкне по някакъв начин и използва това назначение, за да създаде образ. Надявам се той да осъзнае къде е попаднал. Лошото за България ще бъде, ако Исмаилов бъде сменен заради това, че носи турско име”, заяви бившият енергиен министър Мирослав Севлиевски. 

За фалитът на КТБ, цесиите и влоговете

"10 млрд ще ни струва фалитът на КТБ. Това трябва да е ясно. Много виновен за това положение е бившият финансов министър Петър Чобанов. Той трябваше и можеше да вземе решение да се подкрепи банката в онзи момент и всичко щеше да е наред. Не е виновен само Иван Искров, заяви  Мирослав Севлиевски, бивш депутат от "Новото време" и министър в кабинета "Сакскобургготски".

Постоянно повтаряме, че сме бедни, но не си задаваме въпроса защо сме бедни. Защото не работим достатъчно и защото икономиката ни не работи. А икономиката защо не работи? – Защото е възможен случаят с КТБ. 

25 г. тази държава продължава да лежи върху едни пари, които ще се изсмучат от нечии джобове. Крадат милиарди, а ние гледаме и си траем. Не е виновен само Искров, вярно, има и по-виновни и всеки трябва да си понесе отговорността. Какво е това овчедушие! При социализма научиха хората да крадат и вече няма спиране. Преди 9 септември 1944 г. един кочан царевица не са пипвали хората от съседа си. През ум не им е минавало. Доскоро крадяха милиони, а вече крадат милиарди. Ужасното е, че тия, дето крадат ни размахват пръст и ни учат на морал. Тия, дето разбиха КТБ, защото това е заговор, всички го виждат, сега дават акъл. Това е направо страшно. Защо мълчим, бе мнението на социоложката Мира Радева.

Хората вече не отиват да гласуват. това е проблем. Това оказва влияние е върху политиките във финансовия сектор. Снишиха се тия, които участваха в скандала с КТБ, налага се пак да се взима политическо решение, бе мнението на Мирослав Найденов, земеделски министър при в кабинета  в "Поведението на Симеонов в момента е безотговорно и предателско", атакува Радева.

"В парламента вече се влиза само с псуване на ДПС. Така се става депутат, това не е хубаво", обяви oт своя страна Мирослав Севлиевски,