Георги Гергов: Социалист на най-високо ниво получавал по 40 бона на месец от КТБ

Няма да бъда като Енгелс-да давам пари и да не се меся

Градският лидер на БСП Пловдив Георги Гергов, който днес се очаква да подаде оставка от поста сензационно обяви в интервю за "Преса" , че не само Иван Костов се е възползвал и е предлагал консултантски услуги на закъсалата КТБ.

" В БСП бягат от конгрес, защото трябва да обяснят кой в партията  има консултантски договор в КТБ за 40 хиляди лева на месец. Кой има пари на влог. Такъв - същият като на Иван Костов. В нашата партия има човек на най-високо ниво, който получава 40 000 лева на месец за консултантски услуги към КТБ. Не искам с никого да влизам във война, а искам да се гледаме право в очите", коментира червеният бизнесмен, но отказва да назове конкретно име. 

Гергов е категоричен, че всичко което се случва днес в столетницата е дело на Сергей Станишев.

"Ние все още не сме направили анализ на Жан Виденов, камо ли на Станишев и неговите 13 години. И продължаваме в същия тон да замитаме нещата под килима. Та Мишо Миков не беше ли председател на Народното събрание по време на пагубното управление на Орешарски? Та Мишо Миков не ходеше ли тайно с Дъбов и Сергей Станишев в сараите? Той настрани ли е от целия този погром на партията? Да не би аз да направих назначението на областни управители на ДПС в страната, които предизвикаха недоволството на хората? Кой ще отговаря за тези грешки? Рибата мирише от главата. Много неща в БСП трябва да се изговорят. И аз няма да мълча", коментира соц.лидерът на БСП-Пловдив.

"Чета в някои вестници, че аз трябвало да бъда като Енгелс. Нали помните - Енгелс давал пари, но не се месел на Маркс в неговите политически виждания и писането на трудове. Извинявайте, аз за какво се боря в тази партия - само да давам пари и да не наблюдавам резултат ли? И да не търся отговорност? Кой не иска да се радва на децата си и на плода от труда си? Аз искам да се радвам на плода от труда си в тази партия. Аз не искам да се крия. Аз съм в тази партия 38 години. И защо да не кажем какви сме, какво сме направили за нейните 120 години. Ами ние не сме си признали още гафовете! Не сме посочили грешките си за тези 120 години - да си кажем кога сме били социалдемократи, кога сме били сиромахомили, кога сме били комунисти, кога сме били социалисти. И изобщо какво сме дали на държавата за този век. Ние хем казваме, че нямаме общо с нашите предшественици в партията, хем викаме, че сме на 120 години. Въпросът е за посоката и за пътя, по който вървим. За пътя не е изяснено, а посоката продължава да бъде хаотична.