Адвокатът на Ц. Василев: Зад фалирането на КТБ категорично стоят политически интереси

ко започне процедура по несъстоятелност ще се види кои имена излизат най-често и тогава ще стане ясно кой е имал интерес да не плати парите, които е получил от банката, заяви адвокат Ботев

"Зад опита за фалиране на КТБ категорично стоят политически интереси", заяви Христо Ботев, адвокатът на Цветан Василев.

Според него, зад цялата "схема" за разбиването на банката стои група, която ще стане ясна, когато започне изкупуването на активите на КТБ на безценица.

"Ако започне процедура по несъстоятелност ще се види кои имена излизат най-често и тогава ще стане ясно кой е имал интерес да не плати парите, които е получил от банката", заяви Ботев.

Василев не иска да влияе на политическата обстановка и да създава скандали, но в крайна сметка той ще каже кои са хората, които стоят зад атаката срещу банката", заяви Ботев.

По думите му, Василев продължава да прави усилия да бъде оздравена банката, като офертата от консорциума, формиран около Оманския фонд, е била координирана от Василев.

Ботев заяви, че Цветан Василев е невинен, но може би, се е предоверил на хора, които са участвали в управлението на банката.

"Не съм видял преки свидетелства за действия на Делян Пеевски в този казус", каза адвокат Ботев и добави, че все още не е изключено Василев да даде показания чрез видеоконферентна връзка.