Местан пак протегна ръка към властта: ДПС не може да бъде опозиция на собствената си платформа

Днес за първи път чухме изчистено предложение за съставяне на правителство на коалиционното малцинство", заяви пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан след проведената среща на лидерите на парламентарните партии.

"В този смисъл ние очакваме конкретизиране на това предложение в едно с управленска програма. Какво споразумение ще правят помежду си относно механизмите за взимане на решение, това е тяхно суверенно право, това е тяхна територия, в което ние нямаме място", каза Местан.

На въпрос дали биха подкрепили такова правителството или не Местан заяви, че това е воля на мандатоносителя и припомни, че ДПС са заявили, че не могат да бъдат опозиция на собствената си платформа.

"Това е разбирането за модерната опозиционност- ако в управленската програма има теми, застъпени и в нашата платформа, няма как да бъдем опозиция на собствената си платформа и дори да дадем подкрепа, това няма да бъде подкрепа за един и ли друг политически субект, а ще подкрепим договорът, който сме сключили с нашите избиратели", коментира Местан.