​Нова мина за дясно управление – Радан Кънев гласувал срещу избора на Цецка Цачева

Структурите на ГЕРБ притеснени от конфронтационното поведение на реформаторите

Лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев не е подкрепил избора на Цецка Цачева за председател на 43-я парламент и е гласувал „въздържал се”. Това е станало ясно от компютърните разпечатки. „Против” е гласувал и Велизар Енчев от Патриотичния фронт. Действията на Кънев обаче нажежиха отново страстите в ГЕРБ.

Нямаме обяснение за тази позиция, но не е нормално да мълчиш по време на дебата. Можеше да вземе думата, и от трибуната на парламента да аргументира позицията си, заяви пред Faktor.bg зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него нелогични са обясненията, че Кънев имал някакви ангажименти към избирателите си, защото интереси и позиции имат и гласувалите за ГЕРБ. Сега те нямат обяснение, защо партията получила най-много гласове на изборите прави толкова отстъпки на реформаторите, а те продължават да се държат некоструктивно и враждебно.

Ако това е поведението на Радан Кънев сега при старта на парламента и избора на председател, как утре да очакваме неговата подкрепа при избор на правителство и взимане на важни решения за държавата.