Лют скандал в тв студио заради „Здравейте, роби на комунистическия режим“

Пиргова напусна възмутена сутрешния блок на ТВ7, след като се спречка люто с журналиста Георги Жеков

„Здравейте, другари и другарки, роби на комунистическия режим!", с този поздрав влезе в студиото на сутрешния блок на ТВ7 журналистът Георги Жеков. Той бе отправен към зрителите, към водещите и към другия гостуващ в студиото - Мария Пиргова. Журналистът продължи в същия тон: "Благодаря, че ме поканихте, а не постъпихте като комунистическата подлога Сашо Диков.“

Тези провокативни поздрави бяха последвани от люто спречкване, което принуди политолога Мария Пиргова да напусне студиото. Преди това Пиргова изрази крайното си възмущение от тона на субеседника си и тръгна да става от стола. „Ставам и си тръгвам. Дайте ми да кажа каквото искам и да си ходя“, крайно възмутено заяви тя. След умоляване от страна на водещите и реплики от тях към афектирания журналист от сорта на: „Ама защо я наричате другарка? Само да й чуем коментара“, градусът не спадна. „Ние 70 години ги слушаме комунистическите престъпници, затова сме на тоя хал“, не остана спокоен Георги Жеков.

Почти на вратата Пиргова склони да седне и заяви: „Имаме нужда от широка коалиция, каквато е европейската, но нямаме такъв резултат. Очаквам много дълго протакане на преговорите, които сега вървят към един неконституционен вариант. За съжаление, в Конституцията няма срок, в който г-н Плевнелиев да връчи мандат на най-голямата политическа сила“. Според нея правителство може да очакваме едва в началото на декември. „Много дълъг период, защото има много проблеми. Ние трябва първо да понесем сътресенията, които стават с КТБ“, коментира тя.

В този кабинет ще участват ГЕРБ заедно с Реформаторския блок и Патриотичния фронт. АБВ, по думите на Пиргова, ще подкрепят правителство по няколко въпроса, без да участват,също и ДПС. Засега БСП остава в опозиция, допълни политологът.

Едвам изтраял, Георги Жеков продължи с жлъчните изрази. „Аз очаквах да видя комунистическата подлога Антон Тодоров“, посочи той.

Пиргова този път стана и окончателно се запъти към изхода: „Ама, моля ви се, аз мисля, че живея в демократична държава!, и напусна студиото. Журналистът обаче остана доволен. „Аз не мога да стоя до болшевишки бацили“, подчерта той. В края на участието си той се раздели с водещите и зрителите с думите: „Бог да ви пази от комунисти. До живот ще ни управляват комунисти“.