Нидал Алгафари: Фарс е, че се прави кабинет, чакат ни нови избори

Обмислят се абсурдни коалиции, в които отново става дума само за пари, смята още пиарът

От Реформаторския блок (РБ) ходят да целуват сега ръка на Борисов, но там има и хора, които още преди изборите бяха споделили, че искат да изтласкат ГЕРБ от лидерските позиции. Там ще има големи сътресения и колизии, в това съм сигурен, ще има пак “дай си ми куклите, на ти парцалките”, прогнозира червеният пиар Нидал Алгафари.

Той е убеден, че все още нищо не е подредено, но се притискат политическите формации да правят абсурдни коалиции. Тези коалиции са за нещо, но не почиват нито на идеологическа, нито на принципна основа. Това е един от вариантите на управление. И в тях отново става въпрос за пари, за много пари, посочва пиар-експертът.

Според него няма да бъде сформиран кабинет. Сега просто се разиграва един фарс и много скоро ще стане ясно, че се отива към нови избори. Правителство няма да се случи, така мисля аз. Преди години държах да има коалиция между ГЕРБ и БСП, когато имаха еднаква тежест, но не се разбраха. Сега някой трябва да плаща парите на вложителите в КТБ, да обясни на хората колко ще скочи тока през зимата, как ще се изплащат парите по външния дълг след Нова година.За мен сега се разиграва фарс и ще оставят да ни управлява правителството на Близнашки или ново, но на Росен Плевнелиев. И след като ГЕРБ се откаже от мандата, тогава неизбежно ще се стигне до предсрочни избори, коментира ситуацията Алгафари.

Той е категоричен, че причина за тази ситуация до голяма степен е и липсата на истинско ляво.

Проблемът на България сега е в липсата на ляво. БСП трябва да бъдат опозиция и да започнат да си подреждат идеологията, а не хора. Да се съберат, но не хрантутниците на Позитано 20, а разумни млади хора, които да се обединят около каузи. Само така БСП ще може да спечелят хората, тогава ще бъдат реална опозиция и ще намери отново подкрепата на българския избирател. Иначе ми се струва, че коалицията в новия парламент е наистина проблем. Мисля, че Борисов няма да заложи на хора, които не са последователни в своето поведение. Затова той ще разчита отново на ДПС. И така въпреки, че всички искат тя да я видят извън властта, тази партия ще продължи да управляват парада. ДПС ще държи такава политика, за която после ще излезе, че видите ли, пак спасява държавата, разсъждава Нидал Алгафари.