Бившият зам. главен прокурор Христо Манчев се самоуби в дома си

Прокуратурата разследваше обвинителя за подкуп от 1 милион лева

Зам. главният прокурор Христо Манчев намерен убит в дома си.  Касае се за  самоубийство с пистолет.

По непотвърдена информация инцидентът е станал в дома му в столичния квартал "Овча купел". Манчев се е прострелял с пистолет, които е законно притежаван. Информацията е подадена в столичната полиция от съпругата му.
На мястото има екипи на СДВР. Източници от полицията бяха категорични, че става дума за самоубийство. Информацията е на БНР.
Източници на Faktor.bg  потвърдиха за самоубийството и разказаха, че Манчев, който след като сдаде поста зам.главен обвинител, беше редови прокурор във върховната прокуратура, е бил в отпуск по болест през последната година.

Бившият зам.-главен прокурор Христо Манчев беше призован като свидетел по делото срещу т.нар. банда за рекет и изнудване "Октопод", по което основен свидетел е бившият съветник в ДАНС Алексей Петров.

Христо Манчев е завършил право в СУ "Св. Климент Охридски" през 1986 г. Бил е следовател в Пловдивската военно-окръжна прокуратура и зам.-председател на Наказателната колегия на Старозагорския окръжен съд. Манчев е зам.главен прокурор и председател на Върховната касационна прокуратура.