​Цветанов към българите в чужбина: От вашия избор може да започне голямата промяна

Зам.-председателят на ГЕРБ с обръщение към сънародниците ни зад граница

ПП ГЕРБ продължава целенасочената си политика за приобщаване на българските общности в чужбина към политическите и обществените процеси в Република България. Това написа на страницата си във Фейсбук зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов

В обръщението си към българската общност във Валенсианска област в Испания той изтъква, че за ГЕРБ е изключително важно сънародниците ни да бъдат активна част от случващото се в нашата родина. 

"Вярвам, че динамиката на съвременния живот и все по-бързо развиващите се информационни технологии създават все по-реални възможности за всеки наш сънародник, живеещ във всяка точка на света, да участва в политическия живот в България. Именно в тази посока са насочени и нашите усилия, за да бъдем близо до всеки от Вас, както чрез присъствието ни в социалните мрежи и разработването на новия интерактивен сайт на партията, така и чрез разкриването на повече офиси на ГЕРБ в чужбина”, пише Цветанов.

„Модерната визия за развитие на българската държава категорично включва всички български граждани, живеещи както в страната, така и извън нейните географски граници. За да устоим на демографските и геополитическите предизвикателства, които стоят пред нас като народ, несъмнено трябва да работим всички заедно за развитието на нашата родина, независимо от произхода, вярата и разбиранията ни, и без значение къде сме избрали да живеем към настоящия момент. Като най-голямата българска дясно-центристка партия, ние разбираме много добре необходимостта да работим с всички наши сънародници за постигането на националните каузи. Това е отразено и в новата ни управленска програма, къде поемаме ясен ангажимент да защитим правата и интересите на българските граждани в чужбина на основата на нов Закон за консулската защита, електронни консулски услуги и система за реагиране в случаи на бедствия и извънредни ситуации”, е написал заместник-председателя на ГЕРБ.

„Уверен съм, че българската диаспора в чужбина може да бъде в основата на преодоляването на икономическата криза в България, защото именно Вие можете най-пряко да влияете върху подобряването на репутацията на страната ни в международен план. Същевременно, добрата реализация на голяма част от Вас, постигната на основата на качествено образование и високо ефективен честен труд, е изключително ценен актив за българската държава, защото всеки успешно реализиран българин в чужбина е своеобразен посланик на България пред света. В този план, за нас като държавници, е важно Вие да се чувствате част от дневния ред на нашата родина. По този начин и Вашите деца ще запазят емоционалната си връзка с България и ще бъдат част от просперитета на страната ни, който вярвам, че ще постигнем всички заедно след предсрочните парламентарни избори на 5 октомври”, заявява Цветанов.

„Скъпи приятели, не оставяйте съдбата да определя живота Ви без Ваше участие. Бъдете активни и отидете до избирателните урни на 5 октомври. Знам, че за много от Вас, това ще бъде почти непосилно усилие, имайки предвид големите разстояния, които ще трябва да пропътувате за да гласувате, но именно от този Ваш избор може да започне голямата промяна, която очакваме вече десетилетия. Бъдете здрави, развивайте знанията и уменията си, и продължавайте да обичате България!”, е написал още в профила си Цветан Цветанов.