​Радан Кънев: Няма да рискувам надеждите за промяна, заради преходни постове

Промяната не е в ръцете на апаратите, а на гражданите

Без драма в ДСБ, след отказа на Кунева и Лукарски конгресът за избиране на председател на РБ да се отложи за 10-ти ноември. Той трябваше да се проведе днес, но в последния момент от СДС и България на гражданите поставиха други условия. Малко след това лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви на стената си във Фейсбук:

В неделя в 11ч., лидерите и активите на партиите от ‪#‎РБ‬ ще открием кампанията си. Избор на председател на Блока няма да има. Няма и драми - защитата на интереса на българските граждани е далеч по-важна от формалностите. Лидерството е в това да дадеш на хората алтернатива за добро управление, а не единно партийно ръководство. Да промениш обществото, а не структурата. Дебатите в кампанията доказаха, че българските граждани разпознават и алтернативата, и нейния лидерски потенциал за промяна. Два дебата, в които показахме пълната несъстоятелност на досегашните управляващи и нуждата от радикална смяна на лицата и политиката, струват повече от сто "конгреса".

Аз лично никога не бих рискувал надеждите за промяна в името на преходни постове. Това налага да не допусна страхът на партийните апарати да погуби резултата от труда и смелостта на десетки хиляди граждани, които протестираха, работиха и гласуваха за да не бъдат те и близките им изправени пред грозната дилема БСП и Пеевски или ... ГЕРБ и Пеевски.

Работим за промяната вече година, минахме през много трудности. До началото и остават три седмици. И тя не е в ръцете на апаратите, а на гражданите. Във Вашите ръце.

И с Божията помощ, ще започне в понеделник, 6-ти Октомври 2014, посочва десният лидер.