​Дончева: На БСП ще й трябват години, за да се освободи от наследството на Моника и Сергей

Грешно е запазването на етническия мир да се свързва с ДПС, категорични са от Движение 21

На тези избори абонаментът на левия електорат към БСП ще приключи. Дълго време се приемаше, че лявото е свързано с БСП. Сега хората ще могат да избират. Това обяви по Нова ТВ лидерът на новата дясна формация Движение 21 Татяна Дончева. Тя е категорична, че хората не искат да им продават опорни точки, а решения и крайни резултати.

Движение 21 ще представи пълни листи във всички райни и на старта ще застанем без причина за ниско сомувствие. Каузата за която се борим е промяна на олигархичния модел в българската политика. Само с ДПС не бихме работили, там обръчите на Доган удушиха българския политически и икономически модел. С ГЕРБ, реформаторите и социалистите бихме работили. Нашето движентие не е еднолично ООД, и аз няма да съм говорител. Казусът КТБ ще бъде тест за тази кампания и затова привличам като професионалист банкера Стоян Александров. КТБ ще разклати цялата икономика и задоволителнотото решаване на проблема ще бъде важно. КТБ е един от ангажиментите ни към обществото. Търсим полезно решение, а то е да се запазят парите на браншовете, които са вътре в тази банка. Трябва да получат парите си и дребните и едрите вложители. Не искам да всявам страхове, но КТБ е изпитание, посочи Дончева.

Според нея ДПС и Доган с вкарването на няколко хора в листите са нарушили благоприличието.

Българи еничари за обслужване на ДПС винаги ще се намерят. Христо Бисеров се оказа чудо за три дни защото не им трябва, а Пеевски още им трябва и за това остава в листите. Грешно е запазването на етническия мир да се свързва с една партия, предупреди Дончева. Според нея Борисов е в интересна ситуация – хем иска да спечели, хем не му се иска всички проблеми да му се стоварят на главата. От Движение 21 ще имат три условия към ГЕРБ за пратньорство: – да се спре рекетът срещу бизнеса чрез държавната машина, второ никакви кръгове с котараци и преструктуриране и препарцелиране на бизнеса и трето назначенията на върха в администрацията да не са политически, а професионални. Бареков е технологичен проблем, който ще изчезне, няма потенциал за партньорство с него, посочи Дончева, но в същото време вижда възможност за партниране с реформаторите за сериозни промени в съдебната система.

Според бившото острие на БСП Пламен Орешарски не е в листите, защото не иска да бъде свързван повече с БСП и оценя негативите, които е насъбрал покрай тази партия, то има потенциал да се запази като експерт. За БСП Дончева направа мрачна прогноза – партията трябва да положи години наред усилия за да се освободят от тежкото наследство, което им остави семейството Сергей и Моника