Уволниха още двама от шефовете на фонд "Земеделие"

Трима от четиримата шефове на Държавен фонд

Още двама от четиримата шефове на Държавен фонд "Земеделие" са били сменени в петък. Това става ясно малко след официалната информация за отстраняването на изпълнителния директор Атанас Добрев, съобщава "Труд". Официално причините за всички смени във ведомството не са посочени.

Татяна Ангелова, която досега отговаряше за държавните помощи и програма САПАРД ще бъде сменена от Иванка Багдатова, която до момента бе шеф "Инвестиционно кредитиране" в централата на фонд "Земеделие" в София.

"Аз не съм присъствала на управителния съвет на фонда, защото по закон не сме членове на управата, но ме информираха след това, че съм освободена. Не мога да кажа защо моето отстраняване не бе съобщено на сайта на фонда. Аз съм в почивка, надявам се да науча повече в понеделник", коментира Ангелова.

Освободен е и зам. изп. директор Николай Дачев. Той до момента отговаряше за директните субсидии за ниви, плащани от ЕС. На негово място ще бъде назначен Живко Живков, който бе шеф на областната дирекция на фонд "Земеделие" във Велико Търново до януари 2014 г. Поста си запазва единствено зам.-шефката на фонда Атидже Алиева-Вели. В момента тя отговаря за Програмата за развитие на селските райони.