Бойко Борисов поздрави Доналд Туск

Вярвам, че с общите усилия на всички отговорни политици в Европейския съюз ще успеем да преодолеем антиевропейските и популистките идеи, написа председателят на ГЕРБ в поздравителния адрес

Уверен съм, че със заемането на този най-висок пост, Вие ще засилите лидерството на Европейския съюз и ще бъдете важен фактор за стабилност в общността.

Това заявява председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в поздравителенн адрес до министър-председателя на Република Полша Доналд Туск по повод избирането му за председател на Европейския съвет, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Борисов пожела на Туск да пренесе забележителните си успехи като премиер на Полша и на европейско ниво.

 „Като председател на най-голямата дясноцентристка партия в България, ще подкрепям усилията Ви за засилване на интеграцията между страните-членки, за да не допуснем разделяне в Европа на държави от Еврозоната и такива извън нея. Вярвам, че с общите усилия на всички отговорни политици в Европейския съюз, ще успеем да преодолеем антиевропейските и популистките идеи, които намират широка почва през последните години“, написа още председателят на ГЕРБ в поздравителния адрес до Доналд Туск.