Koритаров безмилостен към Джамбазки: Ако това е българският патриотизъм, жална ни майка!

Пълен разпад на мисловния процес в българската политика

Две противоположни гледни точки за и против отварянето на секции в Турция превърнаха в арена на гладиаторска битка студиото на Нова телеизия. Евродепутатът Ангел Джамбазки и топ журналистът Георги Коритаров коментираха правото на участие в изборите и доколко българските граждани в чужбина определят съдбата и бъдещето на България със своя вот.Отварянето на секции на територията на друга държава означава, че българските граждани, които живеят на територията на тази държава са се активизирали, което пък означава, че това е израз на активно приобщаване към политическата нация”, заяви пред Нова журналистът Георги Коритаров относно рекордния брой секции разкрити в Турция за вота наесен.

Той не само че не вижда проблем, но и мисли, че това е нещо, което сме си пожелавали от години. „Това се висва в логиката на идеята да има задължително вот", аргументира се той.Той даде пример с македонците, които са придобили българско гражданство. „Говори се, че санад 200 000. Те също могат да се организират и да гласуват”, заяви журналистът.

„Само че в Македония изборните секции се разкриват в българското посолство и консулство в Скопие и Битоля”, отговори Ангел Джамбазки от ВМРО.

Гласуването в Турция е огромен проблем, защото е огромна политическа злоупотреба и машинация, контрира евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО. В Турция гласуването е измама, там няма представители на българската държава, никой не знае дали тези хора там наистина гласуват или някой им събира личните карти, каза той. Тези хора са добре организирани от ДПС. Трябва да има секции в посолството и още 1-2, смята той. Според него турската държава участва в тези избори. Трябва ли Турция да участва на избори в България, попита той и отговори - НЕ!


Турция дава домакинството си, за да може граждани на България, прогонени от комунистическото управление, възстановяват рефлекса си и искат да гласуват, контрира на свой ред Коритаров.

Кой е Ердоган, не е Филанкишията, нали, президент е, а той се снима с наши гласовоподаватели в деня на изборите, посочи Джамбазки. Според него ДПС е противоконституционна и антибългарска партия. За Коритаров това било популизъм и антиправно говорене; не можело само у ДПС да се търси вината за несполуките на прехода у нас.

С г-н Местан двамата ще си паснете, обърна се към Коритаров Джамбазки. Не трябва да се гласува в Турция, тези гласове са организирани.

Ако това е българският патриотизъм, жална ни майка, заяви Коритаров и констатира пълен разпад на мисловния процес в българската политика.

Що говорим глупости, попита Джамбазки. 100 000 гласа на хора, които не са виждали България, определят как ще живеем ние и вкарват 3 депутата, възмути се той.