Алекс Алексиев: "Зелените" са като динята - отвън зелени, отвътре червени, а РБ се съюзи с тях

Ние сме хора вдясно от центъра, консервативни, такава философия в момента в България няма, заяви председателят на изборния щаб на формацията Общество за нова България

Алекс Алексиев ще е председател на изборния щаб на формацията "Общество за нова България", която навремето е била младежка организация на СДС, а последното й участие на избори е било през 2011 година, съобщи той по БНР. Алексиев не успя да участва на изборите за Европейски парламент като независим кандидат, защото ЦИК обяви регистрацията му за невалидна. "Движение за независима България" е наименованието на партията, която все още Алексиев не е регистрирал.
Той поясни: "Ние сме хора вдясно от центъра, консервативни, такава философия в момента в България няма. Няма истинска дясна партия. Реформаторският блок не е никаква дясна партия, според мене. Те например съвсем наскоро се съюзиха със Зелените. Зелените в Щатите, казват, са като динята - отвън зелена, отвътре - червена. Това е една партия, която е лявоцентристка, да не кажа и нещо повече. Освен това, при тях има една партия, която съвсем открито се възхищава от Ердоган, който според мен е един ислямистки фашист, много опасен за България."
Той коментира, че на България наистина й трябва една дясна партия. "Консерватизмът се базира на основните ценности на християнската цивилизация: семейството и морала", каза още Алексиев и заяви, че "Южен поток" е чисто политически проект на Путин да заобиколи Украйна и по този начин да може да ги шантажира. "Това е един корупционен проект", посочи той. Един километър от тръба в "Южен поток", според данните на "Газпром", струва 7,5 млиона евро. Същият километър в Западна Европа струва между 2,2 и 2,4 милиона евро, допълни Алекс Алексиев.