​Гамизов сезира ВАС срещу разрешението за строеж на „Южен поток”

Орешарски и министрите му трябва да отговарят за това престъпление

"Гражданска лига на България" на Стефан Гамизов е внесла днес жалба във Върховния административен съд и до министъра на Регионалното развитие срещу престъплението, извършено от правителството на Орешарски с издаденото строително разрешително за "Южен поток". Това обяви Гамизов пред Faktor.bg.

Внесох лично жалбата. Независимо от лъжите на служебните министри, че "нищо не могли да направят", сега трябва да действат и то веднага! По-късно ще предоставя и писмо до Екатерина Захариева, с ясно описаните й задължения по закон, които е длъжна да извърши като служебен вицепремиер, посочи Гамизов.

Той е възмутен, че цяла сутрин телевизиите се занимават с всичко друго, но не и с "Южен поток" и правещото го неизбежен "незаконно строително разрешително", което беше издадено в последните часове на комунистическото правителство на Орешарски.

Днес, в 17.30 часа ще изтече времето за действие срещу това престъпление. Очевидно всички предпочитат да изчакат да се случи злото, да повдигнат рамене, след което да приберат рушветите на Путин. Не мога да приема това и ще поема рисковете на съпротивата, коментира още Гамизов.