Бареков отказа на Нова, иска помощ от посланиците

Лидерът на ББЦ Николай Бареков се отказа от правото си на отговор в студиото на Нова телевизия. Уговореното участие на новия политик се провали, като в последния момент той се отказал от публичната изява. Бареков разпространи отворено писмо до посланиците, с което да ги уведоми, че животът му е подставен на карта след последните разкрития. "Надявам се, че ще получа вашата морална и политическа подкрепа, както и че няма да бъде допуснато през 2014 г. високопоставен член на ЕП да бъде брутално размазан физически, морално и политическипред очите на собствения си народ", пише лидерът на ББЦ до посланиците на държавите ЕС, САЩ, Канада и Русия, цитиран от пресцентъра на партията си.


Той обяснява, че в последните дни срещу него - като зам.-председател на третата по големина група в ЕП и председател на най-голямата опозиционна партия „България без цензура“, тече репресивна, масирана и зложелателна кампания във всички български медии, без изключение.

Лидерът на ББЦ имал доказателства, че в основата й е Бойко Борисов, чиито икономически, финансови и политически интереси били застрашени от присъствието на Бареков в политиката.

"Имам основание да смятам, че г-н Бойко Борисов, чрез подставено лице, известно като приносител на анонимни флашки – Яне Янев, се опитва да ангажира в кампанията срещу мен и партията ми и съдебната система, в чиято обективност продължавам да вярвам. Правят се внушения и се развива добре платен сценарий за уж незаконното финансиране и разцепление на ББЦ“, обяснява Бареков.