Любен Дилов-син оптимист: ББЦ ще расте

Коалицията няма задкулисен лидер

Коалицията около „България без цензура" ще се разширява и новини за присъединяващи се нови формации предстоят още в края на следващата седмица. Това съобщи почетният председател на „Движение Гергьовден“ Любен Дилов-син.

„Няма драма в излизането на ВМРО от коалицията. Преди избори е съвсем естествено да се случват такива неща – едни влизат, други - излизат. Коалицията около ББЦ със сигурност ще претърпи промени. Има желание за присъединяване на доста формации и групи от неправителствения сектор" посочи Дилов. По думите му окончателното подреждане преди изборите обаче ще стане в края на август.

Желанието на ББЦ като млада формация е на всяка цена да си кажат всичките идеи

и да вземат морална позиция по всичко, което се случва в държавата, ги кара да правят резки завои в изказванията си, но те имат стройна философия за това, което трябва да се случи, заяви Дилов.

„Коалиция „България без цензура" няма задкулисен лидер, категоричен бе той и посочи, че самото понякога противоречивото поведение на лидера на ББЦ Николай Бареков е потвърждение за това. „В стремежа си да разсее това подозрение, понякога той прави необмислени ходове, но такова нещо няма“, коментира Дилов.