Радан Кънев: За разлика от '97, днес няма да се напиваме като казаци. Oт утре е труд, пот и ... труд

"Усещането не е като на 4 февруари 1997 г.", написа в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев. 

"Няма го този патос на победилата революция, нито тази въздишка на облекчение от избегната гражданска война. Вътрешни войски не чакаха днешния ден в повишена бойна готовност...", добавя той. И подчертава:
"И точно тази разлика трябва да използваме. Няма всенародни надежди, няма очакване за цветя и рози. Сега е нужно методично, упорито и безкомпромисно реформиране на държавната власт. Сектор по сектор, стъпка по стъпка. Без прекомерни очаквания, но и без "необходими" компромиси."
Според Кънев е нужна пълна изолация на ДПС и БСП от властта, категорична, поетапна смяна на поколенията в парламента и изпълнителната власт.

"За разлика от '97, днес няма да се напиваме като казаци. По-добре да си легнем като германци в полунощ, на четвъртата бира. Защото от утре е труд, пот и ... труд. Защото твърде дълго беше шампанско и сълзи", пише още говорителят на Реформаторския блок и завършва: "Честито и си пазете барута сух. Сега започва..."