​Съпругата на Йовчев - финансов шеф в блокираната "Креди Агрикол"

Дъщерята на Цветан Василев - шеф на надзорния съвет

Съпругата на Цветлин Йовчев - Милена Йовчева е финансов директор и главен счетоводител на подготвяната за одържавяване банка "Креди Агрикол" и в настоящия момент. Тя остава на този пост и не е уволнена от дъщерята на банкера Цветан Василев - Радосвета, която по настоящем се води още председател на Надзорния съвет, научи Faktor. bg. „Креди Агрикол”, беше закупена от КТБ само седмица преди трезора на Цветан Василев да обяви неплатежноспособност. Според някои източници новото бутиково бижу на мустакатия банкер вече е преименувано на „Виктория”. Според финансисти "Креди Агрикол" е била в лошо финансово състояние, а според разследващия журналист Григор Лилов е ползвана като пощенска кутия. Не е случаен фактът, че в предложенията на БНБ именно "Креди Агрикол" е посочена като перспективна и към нея ще се пренасочат добрите активи и депозитите от КТБ, тоест тя ще обслужва в бъдеще клиентите на обявената за закъсала финансова институция. Паралелно с това БНБ искат КТБ да бъде одържавена. 

Банкерката Милена Йовчева постъпва на работа на високия пост през миналата година, а преди това е работила в Пощенска Банка. Странно е, че тя е обвързана със служебни зависимости с банкера Цветан Василев, а съпругът й, който е министър на МВР остави в обществото усещането, че взима решения и действа в полза на противника на Василев - депутата Делян Пеевски.

Faktor.bg направи няколко неуспешни опита да се свърже с г-жа Йовчева. От телефонната централа на банката също не успяха да ни свържат, но все пак потвърдиха, че Йовчева е на работа и е финансов директор на проблемната институция.

„Ясно е, че без фалит на КТБ кредитите на Пеевски ще трябва да се плащат, а жената на Йовчев няма да си има банка. Нали знаете за връзката й с „Креди Агрикол”? Пеевски и Йовчев са по-важни от българите?” Това пише във Фейсбук по горещата тема Стефан Гамизов.

И задава важни въпроси: „Защо държавата, политиците и службите забраняват на акционерите на КТБ да заплатят със собствени пари за тази криминално предизвикана криза? Защо за представляващите България е важно да заличат КТБ и българите да платят този милиарден масраф?

Прочетох какво е написал Цветан Василев в отворено писмо. Няма да ви "баламосвам", че това е ново за мен. Имам много повече информация, отколкото мога да споделя от съображения за сигурност. Няма да тръгна да защитавам акционерите на КТБ. Ще споделя какво ме попита днес един много влиятелен чужденец: „Защо Василев се е оставил да го рекетират служби и политици?” И аз му отговорих с цялата истина за много грозен мой и на всички нас български срам...Но това е истината...”, казва още Гамизов.