​Издирват с парична награда Румен Петков, съдът не може да го открие повече от година

Темида отказва година и половина правосъдие на бившия гард от НСО Николай Марков

За първи път в родната история бивш гард на НСО обяви публично в социалната мрежа парична награда за издирването на адреса на бившия министър на МВР и активист на БСП и АБВ Румен Петков.

„ОБЯВЯВАМ НАГРАДА 200 лева с увеличение 10 лева на ден , за човек, който предостави на българския съд актуален адрес на Румен Петков, за ефективно връчване на призовка за съдопроизводство”. Това е записал на стената си във Фейсбук експертът по национална сигурност Николай Марков, който дълги години работеше в НСО.

Пред Faktor.bg Марков обясни защо е стигнал до нестандартната форма, подплатена с парична премия да издири адреса на политика, който реално не се е скрил в миша дупка, а прелива от всички родни медии.

„Оказва се, че година и половина Софийски районен съд не може да образува наказателно дело от частен характер срещу Петков по моя жалба, оправдавайки се, че не могат да открият адреса и да му връчат призовка. Това е просто абсурдно оправдание, което означава отказ от правосъдие и незачитане правата на един обикновен гражданин пред тези на един политик.

В телевизионно интервю Петков ме нарече „ гнусна хлебарка” и „нищожество”. Смятам, че тази обида е неоснователна, тя травмира мен и семейството ми, накърни достойнството ми и затова настоявам този политик да застане пред Темида и да отговаря за думите си”, заяви Марков.

На 25 октомври 2012 г. Марков завежда жалба в Софийска районна прокуратура под номер 35832, с молба за образуване на наказателно производство за престъпление по чл.146-чл.148 от Наказателния кодекс срещу Румен Петков, но се сблъсква с абсурдите на прогнилата на всички нива съдебна система, която политици с власт употребяват в своя полза като лека жена.

На 3 декември същата година обаче Софийска градска прокуратура издава постановление за отказ от образуване на наказателно производство, подписано от прокурор В. Илиева, без дори да са посочени трите имена и длъжност на тази светла личност. Ето и основанието за отказ:

„Поради качеството на Петков на лице с имунитет, компетентна да се произнесе е Софийска градска прокуратура (?!). След анализ на събраните материали ( такива не са събирани) намирам, че не са налице данни за извършено престъпление от страна на ЛИЦЕ С ИМУНИТЕТ„.

„Следва препращане до Софийски районен съд по местоживеене и естествено трябва да бъде отбелязана „блестящата” работа на Прокуратурата да защити гражданите от престъпления на депутати, извършени върху тях.

Просташката сага продължава, а на всичко отгоре е законова. С входящ номер 21691 от 31.05.2013 година заведох тъжба до Софийски районен съд , въпреки настояването на видни хора да спра и да не се занимавам с този случай. Искам признаването на Петков - вече бивш депутат от 41 Народно събрание,  за виновен в извършване на престъпление. На 07.08.2013, забележете - три месец след тъжбата, получавам по невероятен начин разпореждане от съдия Мария Дончева при Софийски районен съд, 107 състав , което гласи ,че ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ тъжбата, тъй като едно от изискванията е АЗ да уточня ЕГН , дата на място на раждане и адрес на Румен Петков. Бях шокиран как е възможно съдия да иска от потърпевш данни за човек, обвинен в престъпление. Възрадвах се едновременно когато видях, че е посочена и евентуална опция да искам от съда съдействие. След безсмислена писмена комуникация поисках съдействие и разбира се, очаквано за мен в четвъртък – 10 юли, почти година време българската правосъдна система продължава отчаяно и безуспешно да търси Румен Петков по села и паланки. Както виждате всички, тя работи със замах в полза на една клика, която всъщност плюе в лицето на всеки обикновен гражданин. Кукловоди, кукли, масонски нишки и любовни многоъгълници оплитат сложната верига на глупостта, която рано или късно ще унищожи много хора, а и самите тях”, коментира още сага Николай Марков.

Той продължава да смята, че Румен Петков, който се изявява като политик и виден експерт, е извършил тежко престъпление срещу гражданин и семейството му, и трябва да бъде осъден по Наказателния кодекс на РБ.

Марков допуска, че размотаването на съда е умишлено с цел Румен Петков да получи нов имунитет при предсрочни избори, а поведението на съда - е престъпление на държавата срещу гражданите. Той е категоричен, че Висшият съдебен съвет е отговорен за задкулисните манипулации на съдилищата и ги призовава да разгледат отказа от правосъдие.

„Ако и обявената награда за откриване адреса на Румен Петков се окаже неефективна мярка за образуване на процес година и половина след извършено от политика престъпление, ще предприема нестандартни методи за достигане на справедливост. Искам да вярвам, че такава съществува”, посочва пред Faktor.bg Николай Марков.