Волен Сидеров пак заминава за Москва

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заминава за Москва след провала на изборите за Европарламент. От там започна неговата предизборна кампания, най-вероятно е избрал руската столица за финал и отчет на резултатите. Националистите успяха да съберат под 3% от гласувате. Техният противник сред националистите - НФСБ, взе малко повече - 3.052%.

След изборната нощ Сидеров потъна в пълна неизвестност. Шефът на националистите и най-доверените хора от екипа му не вдигат телефоните си. От пресцентъра на партията му пък отричат Сидеров да пътува за където и да е през следващите дни и се извиняват, че не са запознати с програмата му. Волен Сидеров изчезна и не се е появявал нито  в редакцията на телевизия „Алфа", където той води предаване. От нощта на изборния ден партийната медия излъчва стари кадри от дарителски акции на негови депутати. Вчера е било отменено и заседанието на областните координатори, планирано за следобед.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ключът към предсрочните избори в момента държи "Атака" и ако те излязат от парламента, ГЕРБ също ще излезе.